OVER ONS

S  l   o   w     f  o  o  d     f  o  r     f  a  s  t     p  e  o  p  l  e 

O V E R  O N S

V E R S E   P A S T A S A U Z E N

Sperandio pastasauzen zijn verse huisgemaakte pastasauzen. Onze pastasauzen worden bereid volgens het authentieke Italiaanse recept van de familie Sperandio. Wij maken de pastasauzen dagelijks vers met ingrediënten van hoogwaardige kwaliteit.   

                         

G E E N    K U N S T M A T I G E   T O E V O E G I N G E N

Sperandio pastasauzen bevatten geen kleur-en smaakstoffen of conserveringsmiddelen.

Omdat onze pastasauzen zijn bereid volgens het principe van slow cooking is dat ook niet nodig.  De pastasauzen krijgen hun stevige smaak en dieprode kleur door ze langzaam op laag vuur te garen. Zo kunnen alle ingrediënten  hun aroma's  ten volle afgeven. Het laurierblad en de kruidnageltjes laten wij na de bereidingstijd in de de pastasaus zitten voor nog meer smaak; vind je een kruidnageltje op je bord dan mag je een wens doen!

S L O W    F O O D   F O R   F A S T   P E O P L E 

Bij Sperandio pastasauzen begrijpen wij dat er in de drukte van het dagelijkse bestaan steeds minder tijd overblijft om in de keuken door te brengen. Sperandio pastasauzen neemt die tijd voor jou. Wij laten onze pastasauzen traditiegetrouw een aantal uur op laag vuur garen ( slow cooking!). 

Het resultaat is een traditionele pastasaus waarmee jij in een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel zet. Sperandio pastasauzen zijn:   Slow food for fast people!

E N   H O E   Z I J N   D I E   F A M I L I E R E C E P T E N 

H I E R  T E R E C H T  G E K O M E N?

Eind jaren '60 trouwt Giuseppe Sperandio, geboren en getogen in het Italiaanse plaatsje Ripatransone (Le Marche) met zijn Nederlandse liefde en vestigt zich voorgoed in Nederland en samen krijgen ze drie dochters. Huize Sperandio zet de Italiaanse kooktraditie voort en de dochters krijgen de geuren, smaken en de eerlijkheid en eenvoud van Italiaanse gerechten er met de paplepel ingegoten.


Tijdens de lange zomervakanties, die werden doorgebracht in Villa Elsa in het kustplaatsje Grottammare ( Grottammare ligt aan de voet van de heuvels waar Ripatransone zich bevindt) maken de dochters kennis met de fantastsche gerechten van de de streek. Dit jaarlijkse familiebezoek in Italië staat in het teken van de pasta, vis- en vleesgerechten gemaakt door de tantes



Één van die pastagerechten was de pasta met Ragù alla carne (tomatensaus met gehakt ). Net als vrijwel alle Italiaanse families heeft ook de familie Sperandio een eigen 'geheim' familierecept voor de Ragù alla carne. 

Jarenlang kregen de dochters Sperandio na het zondagse bezoek aan het ouderlijk huis bakjes versgemaakt Ragù alla carne mee:
"Voor thuis: voor op de dagen dat jullie weinig tijd hebben om zelf  te koken, maar toch lekker willen eten!"   Zo is Sperandio pastasauzen ontstaan, als het bakje huisgemaakte verse pastasaus van La Mamma , dat je alleen nog maar even hoeft op te warmen.  De familierecepten zijn inmiddels doorgegeven aan de huidige generatie en wij laten je graag meegenieten!
Share by: